maandag 1 september 2014

Babyzwemmen

We hebben best wel geluk met onze kleine man. We leggen hem al een aantal weken om 8 uur 's avonds op bed en hij slaapt meestal tot 7 uur door. Zo komen we zelf goed aan onze nachtrust toe. Alleen uitslapen in het weekend zit er niet meer in. Dat is soms wel jammer, maar zo heb je wel wat aan je weekend. Vooral op zondag hebben we 's ochtends ons ritme erin zitten. We gaan dan met het hele gezin duiken in het zwembad bij het babyzwemmen. We hebben dit nu al drie keer gedaan en onze grote man vindt het steeds leuker. Hij heeft geen een keer gehuild, maar kijkt goed om zich heen. De eerste keer was hij zo onder de indruk van de dingen om hem heen dat hij niet door had dat zijn vader kopje onder ging. Afgelopen zondag ging het weer een stapje beter. Toen ik met een hoog geluid bubbels in het water ging blazen moest hij heel hard lachen. Het is zo leuk om te zien dat hij het steeds leuker gaat vinden.
Babyzwemmen is zeker een aanrader en het is goed om het vanaf dan door te zetten. Zo is je kind later, wanneer het gaat leren zwemmen, al watervrij (niet bang voor het water).
Het concept voor de kindjes is heel makkelijk. Voornamelijk bewegen door het water zonder kopje onder te gaan of te veel spetters en allerlei leuke kinderliedjes erbij zingen. Omdat je alleen met baby's en ouders in het water bent is het veel rustiger en kunnen ze er langzaam aan wennen.

Lees ook:
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten